Aveți diabet. Acum, ce urmează?
Nu sunteți singur. În 2017, Federația Internațională de Diabet, a estimat că, în întreaga lume, 1 din 11 adulți avea unul din tipurile de diabet și că 1 din 2 adulți nu erau încă diagnosticați. 1 Diagnosticarea diabetului este un prim pas important în controlul bolii.
Vestea că ai diabet poate veni ca un șoc și te poate copleși. Noi suntem aici, la Trustmed.ro, pentru a vă ajuta. La noi veți găsi informații despre diabet, precum diferitele lui tipuri, semnele și simptomele de diabet și importanța controlului afecțiunii, inclusiv monitorizarea glicemiei și luarea medicamentelor conform prescripției.
Vă vom explica bazele alimentației sănătoase, cum să continuați activitatea fizică și alte căi de a vă îngriji astfel încât să contribuiți la reducerea riscurilor de complicații ale diabetului. Pe scurt, noi vom fi aici pentru dumneavoastră, la fiecare pas, pe drumul pe care îl parcurgeți purtând diabetul.
Da, viața dumneavoastră se schimbă când apare diabetul dar, atunci când reușiți să îl țineți sub control vă puteți îmbunătăți sănătatea imediat si puteți reduce riscurile de sănătate pe termen lung – astfel, puteți trăi o viață mai lungă și mai sănătoasă cu diabetul.
Nu vă așteptați la perfecțiune. Nu este o cursă sau o competiție. Trebuie doar să vă hotărâți să faceți tot ce puteți dumneavoastră. Spuneți-vă că meritați și găsiți-vă motivația care vă va ajuta să rămâneți pe cale cea bună.
Sursa: Federația Internațională de Diabet (IDF). Știrile ISF Ziua Mondială a Diabetului 2017. Bruxelles, Belgia. Ultima accesare online 9 septembrie 2019